Неделя, 08 Сеп 2024
            
Други Елена

В Елена стриктно прилагат правилата за пожарна безопасност

  24.07.2024 12:10
В Елена стриктно прилагат правилата за пожарна безопасност

Община Елена информира гражданите, че във връзка с влошаването на пожароопасната обстановка и предприемането на превантивни мерки за намаляване на риска от възникване на пожари, Областният управител на област Велико Търново издаде заповед, с която се забранява почистването на сухи треви и храсти край пътища до 18.08.2024 г.

Високите температури, вятърът и засушаването, както и ползването на земеделска техника, създават голям риск от бързо разпространение на полски и горски пожари, а човешката дейност е основният фактор за предизвикването им.

По тази причина в периода 18 юли – 18 август 2024 г. се забранява паленето на открито на огън в населените места, горките и полски територии и обработването на пасища със селскостопанска техника.

В тази връзка Община Елена своевременно прекратява почистването и косенето на сухи треви и храстова растителност край пътища и банкети на територията на общината.

От изключителна важност е да спазваме правилата за безопасност, да бъдем отговорни както към себе си, така и към околните, за да можем да намалим риска от пожари и запазим нашето здраве, сигурност и спокойствие.


Ключови думи
пожарна безопасност Елена