Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Други Елена

С тържествена програма град Елена отбеляза 139 г. от Съединението на България

  06.09.2024 13:35
С тържествена програма град Елена отбеляза 139 г. от Съединението на България

В град Елена отбелязаха 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Тържественото честване на площад „Христо Ботев“ започна с ритуал по издигане на националния трибагреник от кмета на общината инж. Дилян Млъзев.

В своето празнично слово той отбеляза: „само усещането за принадлежност към единна общност, стъпила здраво на принципите за справедливост и солидарност, ще ни даде сили да се преборим за по-доброто бъдеще на България!“

Венци и цветя в знак на почит и преклонение поднесоха инж. Млъзев, кмет на община Елена и г-н Стоян Златев, председател на Общински съвет Елена, г-н Светослав Петров, директор на Музея на Възраждането, Общински съветници, членове на Сдружение „Заедно за Елена“. 

С прекрасните си изпълнения публиката зарадваха танцьорите от КАНХ „СамоДиви“ към НЧ „Напредък – Елена – 1863“ с ръководител Траяна Стоянова и ТФК „Еленика“ към НЧ „Просвета-Разпоповци-1881“ с ръководител Йордан Минчев. 

За съжаление поради проблеми с аварирал автомобил, гайдарят Борислав Тонев и фолклорният изпълнител Стефан Маринов, не успяха да зарадват с изпълненията си еленчани, но със сигурност ще включат в следващо събитие от културния календар на Общината.

Тържеството на площад „Христо Ботев“ завърши с едно голямо българско хоро – символ на единството и обединението.


Ключови думи
Съединение Елена