Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Еуфория в черно-бяло след феноменален гол на Георги Колев: „Локомотив“ победи Етър с 1:0

  07.09.2024 23:30
Еуфория в черно-бяло след феноменален гол на Георги Колев: „Локомотив“ победи Етър с 1:0

Истинско дерби с много емоции на терена, но и на трибуните беше мачът от VIII кръг на Втора лига между „Локомотив“ и „Етър“. Неофициалната статистика казва, че двубоят е наблюдаван от близо 5000 души – само по себе си постижение за родните стандарти.

И двете агитки се раздадоха и направиха празник, в който все пак футболът беше главен герой. Двата отбора предложиха много здрава битка, в която все пак домакините доминираха, особено през второто полувреме.

В герой на мача се превърна голмайстора на „черно-белите“ Георги Колев, който отбеляза невероятно красив гол в 66-та минута. Ударът му от около 30 метра не само беше неспасяем, той ще се върти дълго по спортните канали като пример за красотата на футболната игра. И, разбира се, хвърли в екстаз стадион „Локомотив“.

Това остана единственото попадение в срещата, макар че имаше още няколко добри положения. Дилан Абе можеше да направи своя голов дебют за „Локо“ в добавеното време, но вратарят на „виолетовите“ показа класа и спаси.

Срещата бе предавана пряко по „Диема спорт“, а след края старши треньорът на „Локо“ Лъчезар Русев коментира пред камерите: „Не мога да опиша колко е сладка тази победа. Победа, която сме я мечтали много дълго време. Тези фенове и футболисти го заслужават. Горна Оряховица заслужава да има добър отбор в професионалния футбол“. След което благодари на всички замесени и най-вече на невероятните фенове.

Това е трета поредна победа за „Локомотив“, с която отборът се намести в средата на таблицата и в момента заема осмо място с 12 точки. „Етър“ е две места назад с 11 точки.

„Локомотив“: Венцислав Димитров, Кристиян Райчев, Мариян Иванов (40 Георги Вълчев), Михаил Минков, Мартин Куитинен (46 Галин Ташев), Никола Колев, Панайот Пасков, Стефан Митев (73 Дилан Абе), Антонио Ласков (46 Цветослав Петров), Иван Аврамов (90 Бадара), Георги Колев.


Ключови думи
Локомотв Етър Горна Оряховица