Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Избори 27 октомври 2024 г. Политика

ЦИК назначи РИК - Велико Търново, председател е Десислава Йонкова, от двамата кандидати на ДПС остана човекът на Пеевски

  07.09.2024 11:30
ЦИК назначи РИК - Велико Търново, председател е Десислава Йонкова, от двамата кандидати на ДПС остана човекът на Пеевски

ЦИК назначи всички районни избирателни комисии на 6 септември и от днес, 7 септември, те започват работа. За РИК – Велико Търново трябваше служебно да се разпределят председателското и секретарското място и да се реши кой от двамата кандидати на ДПС ще остане за единственото място, полагащо се на партията.

И двете враждуващи фракции бяха посочили свой човек. ДПС – Пеевски номинира Диана Петрова, а ДПС – Доган предложи Касим Местан. И двамата са юристи. И двамата бяха предложени за секретар на РИК.

Движение за права и свободи остана само с по едно място в комисиите, след като половината депутати бяха изключени от парламентарната група. Така че ЦИК трябваше да избере един от двамата и това е Диана Петрова. Само че тя няма да е секретар, каквато беше в предишния мандат на комисията, а зам. председател.

Председател на РИК – Велико Търново отново е Десислава Йонкова (на водещата снимка), номинация на ГЕРБ-СДС. „Възраждане“ също искаше председателското място, но техният кандидат Виктор Лясков ще е зам. председател.

Другите двама зам. председатели са Слав Личев, номиниран от БСП и Цветомира Йорданова – Атанасова, номинация на ИТН.

Секретар на комисията е Йоана Иванова, предложена от ПП-ДБ.

Членове на комисията са още Силвия Дечева, Николина Митева и Красимира Петрова от квотата на ГЕРБ – СДС. Пламен Костадинов и Сева Памукчиева от ПП-ДБ; Илияна Димова и Мирослав Стоимиров от „Възраждане“.


Ключови думи
Десислава Йонкова РИК Велико Търново