Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Елена Общество

Децата от Детската лятна академия в Елена се включиха в кампанията „Пази детето на пътя!“

  22.08.2024 15:07
Децата от Детската лятна академия в Елена се включиха в кампанията „Пази детето на пътя!“

На 22 август 2024 година в центъра на село Константин се проведе поредното занимание от Детската лятна академия в община Елена. То бе съвместно с РУ МВР град Елена и имаше два акцента – участие в кампанията „Пази детето на пътя!“ и майсторско управление на велосипед.

„Въоръжени“ с плакати, призоваващи шофьорите към спазване на правилата за движение, младите академици раздаваха на спрените от униформен служител на КАТ водачи пликове с писма, написани от почернени родители от Сдружение „Ангели на пътя“.

„Взимам лист от твоята тетрадка, в която ти никога няма повече да пишеш, о, мое прекрасно дете. Когато те целунах, преди да излезеш, не знаех, че ще е за последно. Не знаех, че повече няма да те прегърна, а ти ми обеща, че ще се прибереш на време. Обеща ми, но не го направи. Защото пиянството и високата скорост убиват…Остана завинаги на 14 години“.

Втората част премина с много емоции, защото за повечето деца да управляват велосипед, спазвайки правилата за движение, не е нещо непознато.

Всяка година инициираната от МКБППМН град Елена Детска лятна академия задължително включва в програмата беседи и практически занимания, целящи изграждане на полезни навици за безопасно движение като пешеходци, велосипедисти, пътници в превозни средства. Макар и без състезателен характер, момичетата и момчетата се справиха отлично с движението по специално подготвеното трасе.

На 29.08.2024 г. предстои закриване на академията, когато малчуганите от селата Беброво, Константин и Каменари ще представят научените през двата летни месеца песни, стихове и танци, ще се впуснат в щафетни игри, насочени към начините за реакция при бедствия и аварии, ще редят пъзели с пътните знаци, ще се радват на подаръци и изненади от организаторите.


Ключови думи
Детска лятна академия Елена