Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

„Дядо вади ряпа“ представят на театралния фестивал „Лято, кукли и приятели“

  29.06.2024 08:16
„Дядо вади ряпа“ представят на театралния фестивал „Лято, кукли и приятели“

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 29 юни, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще се срещнат с героите от  спектакъла „Дядо вади ряпа“, създаден по мотиви от едноименната народна приказка. Представлението е от репертоара на Държавния куклен театър от Стара Загора. Постановката е дело на Янчо Иванов. В ролите се превъплащават Биляна Райнова и Янчо Иванов.

„Дядо белобради ряпа взе да вади. С две ръце я хваща, силно се напъва, пъшка и опъва – тя се не поклаща…“. Любимата на децата класическа приказка е разказана атрактивно от талантливите кукленици. Героите се раждат пред очите на децата, а фолклорната музика очарова както малките, така и възрастните любители на театъра.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При неподходящи атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 ч. на сцена в театралния салон на Народно читалище „Искра-1896“ – партньор на фестивала./ сн. организатори


Ключови думи
Лято кукли и приятели