Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

„Гушни ме“ е поредната изненада от фестивала „Лято, кукли и приятели”

  17.08.2024 06:46
„Гушни ме“ е поредната изненада от фестивала „Лято, кукли и приятели”

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” продължава на 17 август, събота, в 11:00 часа на сцената на „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Ще гостува спектакълът „Гушни ме“ на Куклен театър – Бургас. Постановката и сценичната адаптация са на Веселин Бойдев. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Ханна Шварц, а оригиналната музика – на Петя Недева. В спектакъла участват Ася Атанасова и Делян Кьосев. „Гушни ме“ е по мотиви от Симона Чиаруоло Това е историята на едно малко кактусче. То е добро, умно, любопитно, но… с бодли. Затова се казва Бодливко. А когато имаш бодли, имаш и проблеми!

След представлението зрителите ще посетят и изложбата „Сцена и кукли“ на Емелияна Тотева. Изложбата илюстрира яркия талант на сценографа с множество ескизи и проекти на кукли, костюми, маски и декори от реализирани постановки у нас и в чужбина. В експозицията са включени и театрални кукли, сътворени от Емелияна Тотева.

Все още може да се разгледа и ретроспективната фотоизложба „Приятели на „Лято, кукли и приятели“, която е разположена пред факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ в центъра на града. В 18 визии е експониран богат снимков материал, който представя участвалите в годините спектакли и театри. В изложбата са фиксирани и представленията, получили наградата на публиката в първите пет издания на фестивала.

Всички събития са с вход свободен.

В последния ден от фестивала ще има награди, които са предоставени от приятелите на фестивала от Смарт бейби. За участие в томболата е необходимо да се влезе в техния сайт: www.smartbaby.bg и да се направи регистрация до 27 август. Важно е в полето за „Населено място“ да се попълни „Велико Търново“. За пореден път ще бъдат предоставени награди за трима от зрителите на фестивала.Тегленето на печелившите ще бъде на 31 август на закриването на фестивала във Велико Търново.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината./ сн. организатори


Ключови думи
Лято кукли и приятели