Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ продължава със спектакъла „Чими“

  03.08.2024 06:43
Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ продължава със спектакъла „Чими“

Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ продължава на 3 август, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ със спектакъла „Чими“ по текстове на Борис Априлов. Това е най-новото заглавие за деца от репертоара на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен. Постановката и сценографията на „Чими“ са дело на Мария Банова. Музиката е на Валерия Крачунова, а в спектакъла участват Виктория Стрильова, Катрин Лалова и Росен Караджов.

В последния ден от фестивала ще има награди-изненади, които са предоставени от приятелите на „Лято, кукли и приятели“. За пореден път ще бъдат предоставени награди (образователни и занимателни играчки или книжки) за трима от зрителите, чиито имена ще бъдат изтеглени в деня на закриването на 31 август след последното представление. Тогава ще се обяви и Наградата на публиката за 2024 година.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен./ сн. организатори


Ключови думи
Лято кукли и приятели Чими