Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Обявяват наградата на публиката на закриването на международния фестивал „Лято, кукли и приятели“

  31.08.2024 06:48
Обявяват наградата на публиката на закриването на международния фестивал „Лято, кукли и приятели“

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде закрит на 31 август, събота, в 11:00 часа на сцената на „Арт лято“ до Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Почитателите на кукленото театрално изкуство ще гледат спектакъла „Телефон 112… Позвъни!“. Представлението е от репертоара на Театър ВЕСЕЛ от старата столица. Постановката е дело на Веселин Василев, сценографията – на Емелияна Тотева, а музиката – на Петър Атанасчев. В спектакъла, подходящ за цялото семейство, участват Елка Баланова и Веселин Василев. Събитието е с вход свободен.

След представлението предстоят още две изненади. Ще бъде обявена Наградата на публиката. Вече може да се гласува за избор на най-добър спектакъл от шестото издание на летния театрален форум от линка във Фейсбук страницата на Театър ВЕСЕЛ. На закриването на фестивала ще има и награди, предоставени от приятелите на „Лято, кукли и приятели” от Смарт бейби. В томболата участват зрители, които са направили успешната си регистрация в сайта www.smartbaby.bg.

На 31 август ще бъде и официалното закриване на изложбата „Сцена и кукли“ на Емелияна Тотева. Експозицията илюстрира яркия талант на сценографа с множество ескизи и проекти на кукли, костюми, маски и декори от реализирани постановки у нас и в чужбина. В изложбата са включени и театрални кукли, сътворени от Емелияна Тотева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината.


Ключови думи
Лято кукли и приятели