Петък, 25 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Обезопасяват Пощата в Горна Оряховица след сигнал на общински съветник

  25.10.2024 14:05
Обезопасяват Пощата в Горна Оряховица след сигнал на общински съветник

Измазване на падаща мазилка, укрепване на козирката и на нестабилни елементи се прави по фасадата на Пощата в Горна Оряховица. Това стана след сигнал до ОбС от общинския съветник Иван Атанасчев и последвалото предписание от Общината за обезопасяване на фасадата.

50-годишната сграда отдавна придобива все по-запуснат вид, след като на практика се ползват само първите два етажа. Падаща мазилка, дори стъкла са проблем, който за късмет все още не е причинил нараняване на минувачите. Сигнали са подавани нееднократно, на някои се е реагирало, но проблем е смесената собственост, заради която не може да се намери и трайно решение.

Сградата има двама основни собственици – частното дружество „Виваком”, като наследник на приватизираното БТК, и държавната фирма „Български пощи”. В имота дял имат и частни собственици, придобили малки части след реституцията. Телекомът има най-голям дял, но само „Български пощи” използва първия и част от втория етаж. Другите етажи са необитавани с години.

В предишни години двете дружества – основни собственици са правили някакви обезопасявания всеки по своите части, но този път са постигнали съгласие и се работи съвместно.


Ключови думи
Поща Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета