Петък, 25 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Лайънс клуб „Горна Оряховица Ряховец” стартира с благотворителен бал, целта е закупуване на апарат за очно отделение

  25.10.2024 16:00
Лайънс клуб „Горна Оряховица Ряховец” стартира с благотворителен бал, целта е закупуване на апарат за очно отделение

Лайънс движението в България се разшири с още един клуб и той ще бъде чартиран на 16 ноември в Горна Оряховица. Клубът носи името на емблематичната за града крепост Ряховец, а първата му благотворителна инициатива е събиране на средства за закупуване на апарат за Отделението по офталмология в МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

Лайънс движението е създадено през 1917 г. от американския застрахователен агент Мелвин Джоунс. Днес в движението членуват над 1,3 милиона души от цял свят. Организирани са в повече от 44 600  клуба в 200 страни и региони. В България първите клубове са създадени  през 1992 г. Основните дейности, с които е ангажирано Лайънс движението са превенция на очните заболявания, диабета, работата с младите хора, опазване на околната среда, развитие на духовността.

Клуб „Ряховец” се създава по инициатива на членовете на Лайънс клуб „Велико Търново Янтар”. Той е част от Зона „Янтра” на Лайънс движението, включваща четири клуба от Велико Търново и един от Габрово. Членовете на Лайънс клуб „Велико Търново Янтар” успяха да обединят в клуб „Ряховец” дами и младежи от Горна Оряховица, които се присъединиха към благородната мисия на Лайънс движението.

Началото винаги е трудно. Каузата е изключително благородна, тя е насочена към проблемите, свързани с очните болести. Те се срещат често сред всички възрасти на населението. Изискват модерна и качествена апаратура. Ето защо Лайънс клуб „Ряховец“ официално ще открие своята дейност с кампания за подкрепа на офталмолозите в Горнооряховската болница, обясняват от клуба.

За целта се организира Благотворителен бал на 16 ноември 2024 г. Водещ на събитието ще бъде певецът Иво Танев. Събраните средства ще подпомогнат първата кауза на клуба.

Надяваме се и разчитаме, че и бизнесът ще се включи  активно в името на здравето на гражданите от града и региона, казват учредителите на „Ряховец”.

Който желае да подкрепи събитието и каузата, може да се свърже с клуба на електронен адрес: [email protected] или facebook страница: Лайънс клуб Горна Оряховица – Ряховец.


Ключови думи
Лайънс клуб Ряховец Горна Оряховица благотворителен бал
Последни
Седмицата
Анкета