Вторник, 22 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Общинско звено вече поддържа уличното осветление в Горнооряховско

  22.10.2024 17:05
Общинско звено вече поддържа уличното осветление в Горнооряховско

Договорът между Община Горна Оряховица и фирма „ХИТ” за уличното осветление изтече в края на миналата седмица и от началото на новата дейността се поема от ново звено към общинското предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура, озеленяване”. В звеното влизат четирима души с много опит в подобни дейности, ръководителят Пламен Стехов е отговарял за уличното осветление, когато то е било ангажимент на „Енергоразпространение”.

До няколко дни звеното ще бъде оборудвано и с вишка, като идеята е не само да се отстраняват аварии, а да започне поетапно подменяне на старите осветителни тела с LED лампи. В момента от над 3600 осветителни тела в общинския център, около 1/3 са новия тип. Предстои и останалите да бъдат сменени с енергоспестяващи.

Съвсем скоро трябва да започне и изпълнението на проекта за обновяване на уличното осветление в четирите големи кметства, където смяната на осветителните тела се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на стойност близо 2 милиона лева. Там подмяната на лампите ще бъде извършена от фирма „ХИТ”, която спечели обществените поръчки.

Преминаването на дейността към общинското звено би трябвало да доведе до значителни икономии от досега заделяните средства за поддръжката на уличното осветление. Както и досега гражданите могат да сигнализират за проблеми, аварии и недостатъчно осветление на сайта на Общината, в Информационния център и на дежурните телефони 0885807997 и 0618 6 05 01.


Ключови думи
улично осветление Горна Оряховица