Сряда, 23 Oct 2024
            
Горна Оряховица Избори 27 октомври 2024 г. Политика

39 000 бюлетини вече са в Община Горна Оряховица

  23.10.2024 15:46
39 000 бюлетини вече са в Община Горна Оряховица

39 000 бюлетини и всички изборни книжа вече са в Община Горна Оряховица и се комплектоват за изборите в неделя. Раздаването им на секционните избирателни комисии ще стане в събота по вече познатия график – от 12 часа получават материалите си секциите от селищата извън общинския център, а от 14 часа са СИК-овете от Горна Оряховица, Гарата и Калтинец.

Всички членове на СИК преминаха обучение, провело се в рамките на два дни тази седмица. На последните избори секциите от Горнооряховска община се справиха доста добре с минимален брой сгрешени протоколи. Би трябвало сега да им е още по-лесно, след като изборът е само един, коментира секретарят на Общината Габриела Шилкова.

66 стационарни секции и една подвижна са утвърдени досега в общината. До утре трябва да се реши ще има ли секция и в Болницата, засега няма достатъчно заявки.

Има само една промяна в местата за гласуване. Секции 50 и 52, които обичайно са в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, а на последните избори бяха в детската градина на Гарата, този път ще бъдат в Транспортна болница. И двете учебни заведения са в ремонт, затова се налага и преместването на урните.

Към този момент в избирателните списъци за Горнооряховска община има вписани 39 034 избиратели.


Ключови думи
бюлетини Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета