Събота, 12 Oct 2024
            
Други Лясковец

Започнаха аварийно-възстановителни работи на водосток над дере в Добри дял

  07.10.2024 14:08
Започнаха аварийно-възстановителни работи на водосток над дере в Добри дял

В лясковското село Добри дял започнаха дейностите по проект за аварийно-възстановителни дейности на водосток над дере на ул. „Победа“. Трасето е едно от най-натоварените, а по думите на кмета на селото Стоян Стоянов, от години се търсят средства за подобряване на състоянието на съоръжението, включително три пъти е кандидатствано пред Комисията по бедствия и аварии. От името на добридялчани, Стоян Стоянов благодари на кмета на община Лясковец Васил Христов, благодарение на който проектът е задвижен.

Припомняме, че с постановление на Министерския съвет от държавния бюджет бяха отпуснати 185 500 лв. с ДДС. С тях ще бъде направено изцяло ново съоръжение с монолитни стоманобетонови устои и крила, стоманобетонова връхна конструкция и асфалтово покритие,  дерето ще бъде почистено от дървета и храсти.

За старта на дейностите в Добри дял днес бяха кметът Васил Христов и заместниците му инж. Деница Коева и Емилия Жилиева, общинският съветник Росен Иванов, общински служители, ангажирани с проекта, на церемонията присъстваха и добридялчани.

Изпълнител на обекта е „Джамбо 33“ ООД с управител Тодор Джамбазов. Строителния надзор ще изпълнява „Минерва - КЛ“ ЕООД, а авторския – „Билдплан 08“ ЕООД с управител инж. Мирослав Димитров.

С изпълнението на проекта ще се подобрят експлоатационните качества на конструкцията на водостока, уличната настилка, проводимостта на дерето. В резултат ще се повиши безопасността за транспортните потоци и ще се предотвратят евентуални бедствия.

Обектът трябва да бъде въведен в експлоатация до края на годината.

Да се срещаме само по хубави поводи, пожела кметът Васил Христов, начинанието благослови отец Христо.


Ключови думи
водосток дере Добри дял Васил Христов
Последни
Седмицата
Анкета