Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

За 118-и път НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец отвори врати за своите ученици

  16.09.2024 13:30
За 118-и път НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец отвори врати за своите ученици

За 118-и път НУ „Цани Гинчев“ в Лясковец отвори врати за своите ученици. То посрещна 103 деца и новите попълнения в педагогическия екип с „Добре дошли!“, а за да им пожелаят успех, на място бяха народният представител Димитър Николов, кметът на Лясковец Васил Христов, председателят на Общинския съвет Сергей Добрев, старши експертът от РУО – Велико Търново Надя Лорето, много родители.   

Незабравими и щастливи дни в училище пожела директорът Диана Петкова. Да се доверяват и да уважават учителите си поръча на децата тя.

По трудния път на учителската професия поеха днес трима млади хора, възпитаници на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Началният учител Даяна Георгиева, Ивайло Илиев – ръководител направление „Информационни технологии“ и учител по английски език и Станимир Андреев – учител по физическо възпитание и спорт, вече са част от НУ „Цани Гинчев“.

Скъпи колеги, нека с много труд и постоянство, с креативност да се справяме с трудностите, да покоряваме нови върхове и в края на учебната година да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа, обърна се към екипа си Диана Петкова, и нарече любовта на децата най-ценният пътеводител за всеки учител.

Специален жест към учителите Горица Мирчева по български език и литература и Верка Саламанова и Станислава Дончева по математика направи ръководството на училището. Благодарение на техния труд четвъртокласниците на НУ „Цани Гинчев“ постигнаха отлични успехи на националното външно оценяване. Те заеха второ място в областта по БЕЛ и първо по математика. Трите дами получиха поздравителни адреси и пожеланието им техните ученици да постигат още повече успехи. Диана Пекова благодари и на Мария Михова – майка на дете от НУ „Цани Гинчев“, която е помагала активно на екипа на училището.

Изключително е приятно да съм в това училище, което се отличава със своя микроклимат и със своята задружност, сподели народният представител Димитър Николов. Той поздрави децата със стихотворението „Аз мога“. Вие можете, мотивира учениците Николов.

Всяка прочетена страница да ги повежда през нови светове пък пожела на децата кметът Васил Христов. Пожелавам ви да се потапяте в тях смело, с желание и постоянство. Помнете, че никой никога не може да ви отнеме това, което знаете, обърна се към учениците Христов.

Да пазят стремежа към познанието пожела и Надя Лорето.

Минути по-късно бе спазена традицията второкласниците да предадат на първолаците ключа към знанието.

И през новата учебна година лясковското НУ „Цани Гинчев“ ще продължи да работи по много проекти. Някои от тях са насочени към повишаване на качеството на образователно-възпитателния процес, други обогатяват извънкласните дейности, трети подобряват и модернизират материално-техническата база. Предстоят довършителни дейности, свързани с основния ремонт на физкултурния салон, след което започва изграждане на училищен STEM център.

За първи път тази година в НУ „Цани Гинчев“ с третокласниците ще бъде учредено Детско полицейско управление, чиято дейност ще ръководи Станимир Андреев.


Ключови думи
НУ Цани Гинчев Диана Петкова нова учебна година Васил Христов