Събота, 12 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Близо 70 състезатели от три клуба участваха в контролно състезание по спортна акробатика в Горна Оряховица

  12.10.2024 14:55
Близо 70 състезатели от три клуба участваха в контролно състезание по спортна акробатика в Горна Оряховица

Залата по акробатика в Горна Оряховица бе домакин на регионално състезание, в което участваха три клуба – домакините от КСА „Иван Стойчев”, КСА „Спартак” (Плевен) и „Акро Старс” (Варна). Тристранната среща сверява часовниците седмица преди Държавното първенство в Сливен и е контролно за определяне на отборите на трите клуба. Домакините пък се бяха подготвили така, че да превърнат състезанието в празник на акробатиката.

На квадрата излязоха близо 30 вида и почти 70 състезатели от всички възрасти. Оценяваше съдийска комисия от треньори на трите клуба – Гергана Калоянова от Варна, която е и член на УС на БФСА, Галя Паралийска от Плевен, Йоана Александрова, Ивелина Захариева, Николай Михайлов и Александра Александрова – всички те и съдии към Федерацията. Оценките бяха за сверка на подготовката към момента. Иначе всички участници в състезанието получиха медали.

Специална награда имаше за най-малката участничка – Каролина Обрешкова от КСА „Иван стойчев”, връчена от зам. кмета Петя Иванова. Отличени бяха и най-артистичните видове на трите клуба, като наградите им връчи носителката на Световната купа Снежана Гавазова. Патронът на горнооряховския клуб Иван Стойчев награди с ваучер Магдалена Тодорова, която тази година участва във финалите на Световното първенство в Португалия. Кметът Николай Рашков награди с купи председателите на трите клуба.

Специален поздрав имаше от братята Мартин и Данаил Николови, които вече са помощник треньори, но не губят спортна форма.


Ключови думи
спортна акробатика Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета