Събота, 12 Oct 2024
            
Велико Търново Култура

„Косе Босе“ пристига на сцена в Театър ВЕСЕЛ

  12.10.2024 06:43
„Косе Босе“ пристига на сцена в Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 12 октомври от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, е поканен спектакълът „Косе Босе“ на Театър „Любомир Кабакчиев“, Казанлък. Представлението е едно от най-популярните заглавия в детския афиш на културната институция. Автор на текста на „Косе Босе“ е Рада Москова, а режисьор на спектакъла – Тодор Вълов. Сценографията и куклите са дело на Стефка Кювлиева. Музиката е композирана от Елена Методиева. Ролите са талантливо защитени от Мара Бонева, Ивелина Павлова и Беатрис Благоева.

Всеки знае приказката за Косе Босе? А спектакълът „Косе Босе“ пренася децата в тази приказна история с много усмивки, закачливи намигвания и оригинална магическа сценография. Ярко актьорско присъствие, уникални кукли, брилянтна музика и танци ще очароват малките зрители по пътя към вярата в съществуването на един по-справедлив свят. Косето Босето, Брезата Брезичка, Ручеят Рекичко, Полянката Поляна, Лисицата и Кучето забъркват едно незабравимо за децата преживяване.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище „Искра“.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета