Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Тодор Бакърджиев с футбол и Росица Карамочева със зумба увлякоха децата на ОУ „Иван Вазов“ да спортуват

  30.09.2024 19:58
Тодор Бакърджиев с футбол и Росица Карамочева със зумба увлякоха децата на ОУ „Иван Вазов“ да спортуват

Учениците от ОУ „Иван Вазов“ за поредна година взеха участие в Европейската седмица на спорта с различни спортни събития.

Европейски ден на спорта в училище се осъществява в последния петък на месец септември, като това е десетото юбилейно издание на инициативата BE ACTIVE в училище.

Това е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището” за всеки участник.

Екипът на ОУ „Иван Вазов“ проведе редица инициативи, с които да насърчи активния начин на живот на децата и да популяризира ползите от физическата активност за личното здраве.

Освен щафетни състезателни игри с децата от първи до четвърти клас се проведоха и различни силови надпревари с учениците от пети до седми клас, организирани от преподавателите по  ФВС  Калинка Генова, Мартин Ченков и Иван Маринов.

Официални гости на мероприятията бяха Тодор Бакърджиев – треньор по футбол към ОФК „Локомотив“, Г. Оряховица и Росица Карамочева – лицензиран инструктор по зумба и степ аеробика.

На 27.09.2024г, в Европейския ден на спорта в училище Тодор Бакърджиев проведе открит урок по футбол с ученици от четвърти клас.

Бившият възпитанник на ОУ „Иван Вазов“ Тодор Бакърджиев е започнал своя път като футболист още от седемгодишен и през цялата си спортна кариера се е стремял да е добър пример за подрастващите!

Тодор е млад и перспективен треньор  в ОФК „Локомотив“. През настоящия сезон той ще води децата, които са родени 2014 г. в Първенството на Футбол 7.

Бакърджиев отправи своето послание за активност, като мотивира децата да спортуват, да са всеотдайни и да водят здравословен начин на живот и  най – вече да са щастливи от това което правят!

Със своето позитивно излъчване младият треньор направи часа по футбол истинско предизвикателство, както за момчетата, така и за момичетата. Всички деца бяха усмихнати през целия час, въпреки умората и горещия ден. Накрая изпяха популярната песен на феновете на Локомотив и се разделиха с поздрав!

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Иван Момъков с удоволствие проследи тренировката и му подари футболна топка с подписите на всички деца от 4 „а“ клас.

На 30.09.2024 г. студената утрин бе сгорещена от  пламенната Росица Карамочева.

С много музика, атрактивна хореография и позитивни усмивки Роси мотивира всички ученици от ОУ „Иван Вазов“ да бъдат активни и да спортуват. Дворът на училището оживя от емоции и положителен адреналин. Всички танцуваха и се наслаждаваха на момента!

„Прекрасно е, когато виждаш щастливи и удовлетворени деца, завладени от магията на спорта“, сподели Роси пред учениците, които не искаха да се разделят с нея.

Екипът на ОУ „Иван Вазов“ благодари на преподаватели по ФВС за креативните идеи и емоционалните преживявания, които вдъхновяват децата и създават условия за забавление чрез физическа активност и ги мотивират за участие в различни инициативи.


Ключови думи
Горна Оряховица ОУ "Иван Вазов Европейски дни на спорта
Последни
Седмицата
Анкета