Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Нова цветна алея правят на Общинския пазар в Горна Оряховица

  27.09.2024 09:07
Нова цветна алея правят на Общинския пазар в Горна Оряховица

Нова алея за търговците на цветя ще се прави на Общинския пазар. Предвиждат се 11 отделни павилиона, изграждане на ел. инсталация и в крайна сметка постигане на архитектурно единство в тази част на пазара.
Цветната алея беше доста неугледна със самоделните найлонови навеси и печките на твърдо гориво. Междувременно частен инвеститор купи сградата на Енергото и заради неговите намерения се наложи премахване на дървета и преместване на търговците. 
Възлагането на изпълнението предизвика доста дебати в Общинския съвет, тъй като точката влезе в последния момент на сесия без да минава в комисии. Стана нужда ОбС да се произнася, защото в управленския договор на новия управител на Общинския пазар има заложено, че той не може да се разпорежда с над 10 000 лева без разрешение на принципала. Стойността на проекта е 57 000 лева без ДДС. Бързото вкараване на сесия е заради необходимостта да се премине към изграждане преди да се развали времето. Инж. Добромир Добрев обаче поиска точката да не се разглежда, докато съветниците не се запознаят с проекта и процедурата за избор на фирма. След доста дебати все пак бе прието, че няма защо да се отлага и ОбС одобри разхода на „Общински пазари”. 
В резултат от многото говорене се роди и още едно предложение, направено от Деница Цветанова. Тя поиска да се анексира договора на управителя и той да може да се разпорежда с по-голяма сума, а не само до 10 000 лева.

 


Ключови думи
Общински пазар цветна алея Горна Оряховица