Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ започна с победа новия сезон в „А“ група

  30.09.2024 09:02
Хандбалният „Локомотив“ започна с победа новия сезон в „А“ група

„Локомотив” (Горна Оряховица) стартира с победа над „Левски” (Левски) с 33:31 (18:16). В спортна зала „Христо Ботев” в Българене „железничарите“ гостуваха в първия си мач за новия сезон. Срещата започна равностойно и с размяна на голове, като равенството се запази до 2:2 в шестата минута. Два безответни гола дадоха предимство на гостите за 2:4. До края на полувремето „локомотивци” успяха да задържат инициативата и се оттеглиха на почивката с преднина от два гола 16:18.

През втората част хандбалистите от Левски започнаха по-активно и за четири минути възстановиха равенството 19:19. Нови две попадения изведоха „железничарите” напред в резултата 19:21. В следващата минута домакините изравниха за 21:21. Последваха силни моменти за гостите, които постепенно вдигнаха оборотите и до средата на полувремето поведоха с 24:28. До края успяха да поддържат темпото и се поздравиха с победата в края на мача 31:33.

„Труден първи мач срещу коравия отбор на „Левски”. Благодаря на момчетата за сърцатата игра. За съжаление още в първия кръг се случиха две контузии, които ще доведат до кадрови проблеми в отбора. Младежите, които се включиха, приятно ме изненадаха в своя дебют. Поздравявам ги с първите голове в „А” група“, каза старши треньорът на „Локо“ Йордан Димитров.

„Локомотив“: Михаил Пенев, Павел Данаилов, Йордан Попов, Георги Василев, Станислав Добрев, Кристиян Йорданов, Николай Генов, Златомир Колев, Пламен Катрев, Иво Иванов, Любослав Димитров, Валентин Николов, Божидар Симеонов.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица