Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Йордан Байчев първи ползва Ники Кънчев като жокер, но сиамски котарак му мина път за 20 000 лева в „Стани богат“

  30.09.2024 19:34
Йордан Байчев първи ползва Ники Кънчев като жокер, но сиамски котарак му мина път за 20 000 лева в „Стани богат“

Общинският съветник в ОбС - Горна Оряховица и бивш кмет на Долна Оряховица Йордан Байчев стигна до отговор за 20 000 лева в „Стани богат“. Тръгна си с 5000 лева, но пък остава в историята на играта, защото беше първият участник по новите й правила.

Именно Байчев първи се възползва от новия жокер в играта „Попитай водещия“. Ники Кънчев успя да помогне на играча, а малко по-късно той закова сигурни 5000 лева. Байчев продължи успешно, преодолявайки без помощ въпроса за 10 000 лв. На следващото препятствие обаче сиамски котарак му мина път. Долнооряховчанинът тръгна в правилния път на разсъждения, но колебаейки се между два отговора, пренебрегна домашната котка в полза на Исус Христос. Котаракът обаче се оказа правилният отговор на въпроса кого физикът Джак Хетърингтън е подписал като свой съавтор през 1975 г. под псевдонима Ф.Д.Ч. Уилърд.

Йордан Байчев беше един от най-успешните играчи в „Последния печели“ на БНТ, когато го водеше Орлин Горанов. Той постигна 11 последователни победи и си остава сред най-забележителните участници във формата.

В „Стани богат“ също оставя следа. Защото е първият играч, използвал Ники Кънчев като жокер. Но и защото отново демонстрира широка обща култура, способност да анализира, смелост да рискува и най-вече освободеност и чувство за хумор.


Ключови думи
Йордан Байчев Стани богат Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета