Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Други

576 клипа за скорост са заснети за седмица в областта

  30.09.2024 13:02
576 клипа за скорост са заснети за седмица в областта

Дейността на ОДМВР – В. Търново по линия на пътната безопасност в седмицата 24-29 септември 2024 г. бе отчетена днес. В периода са изпратени 8 сигнални писма до собствениците на пътя за отстраняване на нередности и 6 становища по проекти за постоянна и временна организация на движението в различни проблемни участъци. Обслужени са 1251 граждани.

В периода 23-29 септември 2024 г. са проведени 8 беседи по пътна безопасност в учебни заведения на територията на област В. Търново. За предстоящата седмица са предвидени 4 такива.

През отчетения период на територията, обслужвана от ОДМВР – В. Търново, са регистрирани 29 пътнотранспортни произшествия, от които 5 тежки, с 12 ранени, загинали няма. Установени са 8 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, пет от тях са с над 1,2 промила, както и един водач, употребил наркотични вещества и 14 неправоспособни. Съставени са 202 акта и са наложени 766 глоби по фиш. Заснети са 576 видеоклипа за скорост.

По-характерни произшествия за периода са в Прохода на Републиката, в участъка до разклона за с. Нацовци, където пострадаха 8 граждани, от тях 4 настанени в болнични заведения. 8-годишно дете падна от индивидуално електрическо устройство на територията на РУ – Стражица.

Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново главен инспектор Радостин Върбанов. Той апелира родители, които са закупили на децата си такива превозни средства, да се запознаят със Закона за движение по пътищата кой и къде има право да ги управлява.

Участие в брифинга взе и директорът на Областно пътно управление – В. Търново инж. Венцислав Ангелов. Той обясни, че към момента текат ремонтни дейности и подновяване на маркировката на пътя Русе – В. Търново, Прохода на Републиката, пътя с. Поликраище – Лясковец – Елена, В. Търново – Варна и с. Царевец – Свищов. Вече е приключил ремонтът на пътя в района на чешма Кесарево, в участъка до разклона за с. Водно.


Ключови думи
пътна безопасност Радостин Върбанов
Последни
Седмицата
Анкета