Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Община Лясковец и Пожарната в Горна Оряховица сбъднаха детски мечти

  12.09.2024 13:17
Община Лясковец и Пожарната в Горна Оряховица сбъднаха детски мечти

Мечтата на много деца да бъдат пожарникари сбъднаха днес Община Лясковец и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Горна Оряховица. С подкрепата на Общината, на пл. „Възраждане“ горнооряховски пожарникари дадоха възможността на хлапета от лясковските детски градини „Пчелица“, „Радост“ и „Славейче“ и от драгижевската „Вълшебство“ да се докоснат до професията им.

Демонстрацията и игрите, подготвени от огнеборците, са само част от събитията, включени в Седмицата на пожарната безопасност 9 – 15 септември. Тези събития целят повишаване културата и информираността в областта на пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората към службите.

В няколко пункта бяха обособени игрите на площада. Най-отговорно децата се отнесоха към спасяването на бебе – те трябваше да преминат през препятствия, за да го извадят от огъня. Всичко това, разбира се, бе на уж, но старанието и желанието на момчетата и момичетата да помогнат, а на пожарникарите – да ги научат, си бяха съвсем реални.

За хлапетата имаше осигурени от Община Лясковец лакомства. Но още по-голямата награда за тях бе качването им в истински противопожарни автомобили и слагането на истински пожарникарски каски. Голямото вълнение обаче настъпи, когато бе разпъната специална стълба, а мощна струя вода окъпа площад „Възраждане“.

Екипът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Горна Оряховица бе воден от началника й главен инспектор Валери Великов. На демонстрацията присъстваха кметът на Лясковец Васил Христов, заместниците му Емилия Жилиева и инж. Деница Коева и др.


Ключови думи
Седмица на пожарната безопасност Лясковец РС ПБЗН - Горна Оряховица