Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Горнооряховските пожарникари показват на деца в Лясковец как да се пазят от пожари

  10.09.2024 15:39
Горнооряховските пожарникари показват на деца в Лясковец как да се пазят от пожари

Как да избягват рискове, свързани с огъня, и как да се пазят от битови пожари ще покажат на деца в Лясковец горнооряховски огнеборци. От Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Горна Оряховица са подготвили специална демонстрация, при която под формата на игри ще повишат противопожарната култура на хлапетата. Демонстрацията ще се проведе на 12 септември от 10 ч. на площад „Възраждане“ в Лясковец и е част от събитията, посветени на Седмицата на пожарната безопасност 9 – 15 септември.

В Лясковец събитието е подкрепено от ръководството на Общината и от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В него ще се включат децата от лясковските детски градини „Пчелица“, „Радост“ и Славейче“, както и от драгижевската „Вълшебство“. Очаква се над 100 деца от предучилищните подготвителни групи да участват в игрите.

Седмицата на пожарната безопасност е съпроводена с редица събития в цялата страна. Организираните мероприятия са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност и защита на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората към службите за пожарна безопасност и защита на населението.


Ключови думи
Седмица на пожарната безопасност Горна Оряховица Лясковец