Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Училищата в община Лясковец са готови за новата година

  10.09.2024 13:13
Училищата в община Лясковец са готови за новата година

В пълна готовност за новата учебна година са училищата в община Лясковец. СУ „Максим Райкович“ и НУ „Цани Гинчев“ в общинския център и ОбУ „П. Р. Славейков“ са обезпечени с  учебници и учебни помагала и задължителната училищна документация. Сградният фонд също е подготвен да посрещне учениците.

С основно ремонтиран и цялостно обзаведен кабинет по хранителни технологии е СУ „Максим Райкович“. В гимназията е обособена зона за спорт на открито Pulse Kids, след като бе одобрен проект на учебното заведение, подаден за финансиране в кампанията „Чиста околна среда 2024“ на ПУДООС.

103 деца, от които 23 първокласници, очаква НУ „Цани Гинчев“ за първия учебен ден. В училището е извършен основен ремонт в класните стаи, кабинетите и коридорите, включващ боядисване на стените и подмяна на вратите на класни стаи и кабинети, отговарящи на изискванията на Наредбата за пожарна безопасност. Финансирането за материалите е осигурено от средствата за материално-техническа база от делегирания бюджет на училището и с подкрепата на Сдружение „Училищно настоятелство към НУ „Цани Гинчев“ – гр. Лясковец. Ремонтните дейности са извършени от екипа на училището.


Ключови думи
нова учебна година Лясковец