Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Други Елена

Пътят за Елена е отворен, но при специален режим на преминаване

  18.09.2024 16:39
Пътят за Елена е отворен, но при специален режим на преминаване

Временна организация на движение бе въведена по републикански път II-53 “Поликраище - Елена - Сливен” със заповед на директора Областно пътно управление - Велико Търново и началника на сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР - Велико Търново. Тя се налага във връзка с необходимостта от извършване на довършителни дейности в участъка от км 34+400 до 46+290.

За това официално бе уведомен областният управител Ивайло Здравков.

Движението по отсечката е разрешено, като има ограничение на скоростта - до 40км/ч за всички моторни превозни средства. Освен това се забранява преминаването на автомобили над 3,5 тона и с обща дължина над 10 м в ремонтирания участък. За тези превозни средства са въведени обходни маршрути:

- в посока с. Поликраище /град Велико Търново/ - Елена: по път I-4 Лясковски кантон - Антоново - кръстовище с път III-408, по път III-408 Илийно - Стеврек - Глоговец - кръстовище с път II-53, по път II-53 Константин - Елена;

- в посока град Елена - с. Поликраище /град Велико Търново/- по път II-53 Елена - Константин - кръстовище с път III-408, по път III-408 Константин - Глоговец - Стеврек - кръстовище с път I-4 Камбурово - Антоново - Лясковски кантон /кръстовище с път II-53/;

Въведеното ограничение не важи за автомобили със специален режим на движение на ЦСМП, МВР, ПБЗН, Центрове за хемодиализа, автомобили на социалния патронаж, автобуси от междуградския транспорт и училищни автобуси.

На място са поставени временни пътни знаци. При нужда трафикът ще се регулира и от част от служителите, които извършват строително-монтажните работи и са преминали специално обучение.

“Водачите на пътни превозни средства са длъжни да спазват въведените ограничения по републиканския път по време на извършването на ремонта, както и подаваните сигнали от сигналистите”, се казва още в заповедта.

Контролът ще извършват служители на ОПУ - Велико Търново.


Ключови думи
път Елена