Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков е сред представителите на Регионалния съвет за развитие на СЦР в Комитетите за наблюдение на еврофондовете

  11.09.2024 16:17
Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков е сред представителите на Регионалния съвет за развитие на СЦР в Комитетите за наблюдение на еврофондовете

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков беше избран като представител на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион за планиране в два от Комитетите за наблюдение на Програмата за развитие на регионите (ПРР).
Преди ден Регионалният съвет проведе редовно заседание, на което се избраха представителите му в Комитетите за наблюдение на програмите, съфинансирани от ЕФСУ за програмния период до 2027 г.
Комитетите имат ролята, както да съгласуват индикативните годишни работни програми и да следят напредъка по съответната програма, така също да одобряват окончателни доклади и оценки за качеството на изпълнение, като могат да следят цялата информация от годишните контролни доклади.
На проведеното в Русе редовно заседание горнооряховският кмет беше избран за заместник на титуляра по Програмата за развитие на регионите, чийто ръководител е кметът на Силистра Александър Сабанов.
Подкомитетът за координация на инструмента „Интегрирани териториални инвестиции“ към Комитета за наблюдение на ПРР също се ръководи от кмета на Силистра, като заместник и на тази структура стана Николай Рашков.
Основната функция на Подкомитета включва систематично наблюдение и анализ на напредъка в изпълнението на одобрените концепции за ИТИ, разглеждане на шестмесечни доклади за напредъка, идентифициране на потенциални рискове и проблеми, включително изготвяне на мотивирани предложения и препоръки за подобряване ефективността и резултатността на подхода.
По време на заседанието горнооряховският кмет Рашков подкрепи номинацията на великотърновския си колега Даниел Панов, който беше избран за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион. Председател на РСР е кметът на Габрово Таня Христова.
 
*ЕФСУ - Европейски фондове при споделено управление
*ИТИ – Интегрирана териториална инвестиция


Ключови думи
Николай Рашков Регионален съвет за планиране Горна Оряховица