Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Община Горна Оряховица призовава за спазване правилата на движение

  18.09.2024 10:04
Община Горна Оряховица призовава за спазване правилата на движение

За безопасно поведение от страна на всички участници в движението призовава общинска администрация – Горна Оряховица.

Водачите да шофират, съобразявайки се с пътните условия, да бъдат особено внимателни край учебни и детски заведения, да не превишават допустимата скорост, да не предприемат опасни маневри.

За разумно поведение апелира местната администрация и към пешеходците. В името на собствената си безопасност хората да пресичат само на указаните места, да не излизат внезапно на пътното платно, по възможност да носят светли дрехи или светлоотразителни елементи.

Изработени от светлоотразителен материал значки Общината вече осигури за най-малките ученици. В навечерието на новата учебна година пък от администрацията разпространиха две специално изработени видеа, в които горнооряховски деца призовават за безопасно поведение на пътя и за опазване на общественото имущество.

Община Горна Оряховица активно подкрепя инициативите в Дните на безопасността на пътя. Кампанията се организира за поредна година от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

Тази година 18 септември е определен за Ден без загинали на пътя. Мотото на периода от 16 и 22 септември е „Остани жив! Пази живота!“.

В училищата на територията на община Горна Оряховица са проведени инструктажи по пътна безопасност. Учебните и детски заведения вече са получили и ще покажат на деца и семейства кратък филм, изработен от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". В него родители, изгубили децата си са събрали силата да разкажат тези истории, преживявайки отново най-тежките за тях моменти, водени от желанието подобна съдба да не сполети повече никого.

Филмът се казва „Не можем да върнем времето назад“ и може да бъде гледан и чрез следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=SGQm7UlQb_E&t=12s

 

 Снимка: Стопкадър от видео клип, изработен от пресцентъра на Община Горна Оряховица


Ключови думи
безопасност на движението Горна Оряховица