Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Само 11 от 28 конкурси за директори в областта завършиха успешно, три училища в Горнооряховско остават с врид директор

  17.09.2024 10:36
Само 11 от 28 конкурси за директори в областта завършиха успешно, три училища в Горнооряховско остават с врид директор

Приключиха конкурсите за директори на училища в областта, обявени през лятото. От 28 конкурса само 11 завършиха успешно и в тези училища ще си имат титулярен ръководител. Останалите са прекратени и ще бъдат обявени отново по-късно.

И трите училища в Горнооряховска община, за които бяха обявени конкурси, остават с временно изпълняващ длъжността. Това са ОУ „Васил Левски” във Върбица, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” в Горна Оряховица.

Прекратени са конкурсите, било защото няма кандидати или пък участниците не са успели да съберат достатъчен резултат, за ОУ „Патриарх Евтимий”, Старопрестолната гимназия по икономика и Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново.

От училищата в старата столица само в ОУ „Бачо Киро” и СУ „Георги С. Раковски“ има избрани титуляри и това са Валентина Найденова и Ренета Савова.

Христина Лазарова е класирана на първо място в конкурса за ОУ „Петко Р. Славейков“ в Церова кория.

Радослав Тотев печели мястото в ОУ „Неофит Рилски“ в Килифарево.

Йордан Минчев е класиран на първо място в конкурса за СУ „Иван Н. Момчилов“ в Елена.

В ОУ „Св. Климент Охридски“ - Павликени печели Рени Велкова.

За СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш на първо място е класирана Мариана Якова.

Лиляна Димитрова печели конкурса за ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ в Свищов.

Още две дами - Катя Павлова и Антоанета Чукурова, печелят място в община Стражица, съответно в НУ „Иван Вазов“ в Царски извор и СУ „Ангел Каралийчев“.

СУ „Св. Климент Охридски“ в Камен ще се управлява от Георги Колев.

Прекратени са още конкурсите за ОУ „Васил Левски“ в Леденик, едноименното училище в Средно село, община Златарица, ОУ „Бачо Киро“ в Бяла черква, ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов, ОУ „Христо Ботев“ в Алеково и училището със същия патрон в Ореш, Свищовско, СУ „Димитър Благоев“ в Свищов, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Асеново и двете училища с името ОУ „Св. Климент Охридски” във Виноград и Сухиндол.


Ключови думи
конкурси за директори на училища Горна Оряховица