Вторник, 22 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

55 години хандбал отбелязаха в Горна Оряховица

  21.10.2024 15:01
55 години хандбал отбелязаха в Горна Оряховица

ХК „Локомотив“ отбеляза 55-та годишнината от началото на организиран хандбал в Горна Оряховица. На стилно парти в ловна хижа „Сокол“ в Лясковец се събраха представители на всички поколения хандбалисти, треньори, спортни деятели, дали по нещо на този спорт през годините. Сред гостите бяха председателят на Общинския съвет Огнян Стоянов, зам. кметовете Даниел Божанков и Петя Иванова, председателят на Зона „Мизия” и президент на СКХ „Етър-64” Атанас Атанасов.

За 55 години Горна Оряховица се утвърди като водещ център на хандбала в страната, отбеляза в приветствието си почетният председател и основоположник на играта в Горна Оряховица инж. Тодор Тодоров. Нека благодарим на тези момчета и момичета, вече с побелели коси, които дадоха от себе си за любимия спорт. Нека благодарим на тези, които поеха щафетата и издигнаха ХК „Локомотив” на най-високото ниво, спечелвайки Купата на България и шампионската титла в последните години, добави той.

От името на кмета на Общината, поздравителен адрес връчи Петя Иванова, която пожела на днешните хандабални деятели да бъдат пример за подражание и вдъхновение. Да продължават да увличат младите поколения в любов към този спорт.

В тържествена обстановка бяха отчетени постигнатите резултати в последните години. Сред множеството медали и купи при подрастващите във витрината на „Локомотив“ блестят Купата на България за сезон 2021/2022 и Шампионската титла от 2024г.

„Днес чертаем пътя за следващия юбилей и вярваме, че върху поставените преди нас основи и изградения от нас пиедестал бъдещите поколения ще наредят още много медали, Купи и титли“, заяви председателя на УС на клуба инж. Милена Димитрова.


Ключови думи
хандбал Горна Оряховица 55 години