Вторник, 22 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Илиян Ангелов спечели бронз от „100-те войводи” в Сливен

  22.10.2024 16:28
Илиян Ангелов спечели бронз от „100-те войводи” в Сливен

Състезателят на СКБ „Локомотив” Илиян Ангелов спечели бронзов медал от XX Международен турнир по свободна борба за кадети „100-те войводи” в Сливен.

В състезанието участваха 113 състезатели от 20 български клуба и отбор от Едирне, Турция. Горнооряховският „Локомотив” се представи с 4 млади борци.

В кат. 51 кг Илиян Ангелов спечели бронзовия медал. Той започна с убедителни победи над Жеко Алагенчев от Средец и Васил Раднев от Сливен, но в полуфинала загуби от Камен Иванов от Ямбол и остана на третото място.

Също с две победи започна Петър Мутафчиев в кат. 80 кг. Той се наложи над двама състезатели на домакините Радомир Неновски и Тихомир Герджиков преди да загуби от бъдещия шампион Никифор Петров от Търговище на полуфинала. В спора за 3-5-то място Петър поведе със 7:0 на Георги Христов от Казанлък, но позволи съперникът му да се върне в срещата и да обърне резултата до 14:13. Това остави Мутафчиев на петото място в категорията.

Също пети, но в кат. 65 кг, стана новото попълнение на клуба Ивайло Борисов, който идва в „Локомотив” от клуб „Румен Павлов” в Стражица. Ивайло загуби на старта от Сейко Калинов от Търговище, който стана и шампион в категорията. Това даде възможност на „локомотивеца” да се бори на репешаж, където той победи Христо Киряков от Любимец. В спора за бронзовия медал Ивайло отстъпи на Стилян Памуков от Средец.

Извън борбата за призовите места остана Йордан Попов в кат. 55 кг, след като загуби от Пламен Стамов от Средец, а после на решажа и от състезател от турския отбор.

Турнирът беше много силен и се получи идеална проверка на силите в началото на сезона. Виждаме доста пропуски в подготовката на нашите състезатели. Но пък работата в тренировъчната зала се подобрява и се надяваме, че те ще бъдат преодолени, коментираха треньорите Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица Илиян Ангелов