Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Кметът на Драганово: Димитър Николов постави проблема ни от най-високата трибуна

  17.10.2024 21:24
Кметът на Драганово: Димитър Николов постави проблема ни от най-високата трибуна

Димитър Николов обърна внимание на проблема с безводието в нашето село, постави го от най-високата трибуна в държавата и гласът ни бе чут. В резултат разрешаването на проблема е на един подпис разстояние.

Това сподели тази вечер пред хората в Драганово кметът на селото Иван Кишев. Кишев отчете ролята и на областния управител Ивайло Здравков, който също се ангажира и работи по темата. Но най-големите благодарности бяха към самите драгановчани.

Имено с благодарност за активната им гражданска позиция се обърна към тях народният представител Димитър Николов, който бе на място по покана на Кишев и Николай Николов – основен двигател на инициативен комитет в Драганово.

Припомняме, че след перманентна липса на вода заради амортизирал водопровод, през лятото търпението на местните се изчерпа и те излязоха на протест. С казуса се зае и Димитър Николов, който в края на юли отправи парламентарен въпрос към ресорния министър Виолета Коритарова. „Имаме готовност при промяна в Закона за държавния бюджет да сключим споразумение с общинската администрация в Горна Оряховица, така че да може своевременно да се проведе избор на изпълнител и да започне реалното изпълнение на рехабилитацията на водопреносната мрежа в Драганово. След приемане и подаване на съответното заявление към МРРБ, поемаме ангажимент във възможно най-кратък срок при изрядно представени документи да сключим съответното споразумение“, отговори министър Коритарова. Междувременно кметът на Горна Оряховица се вслуша в препоръките на МРРБ, че Инвестиционната програма за общински проекти е най-удобният и бърз финансов инструмент и внесе обосновано предложение за промяна в списъка с горнооряховски обекти. Сред тях водопроводът в Драганово бе изведен като приоритетен.  

Народното събрание прие изменение в Закона за държавния бюджет, с което се одобриха исканите от Община Горна Оряховица промени за рехабилитация на водопроводната мрежа в с. Драганово, измененията бяха обнародвани и към днешна дата се очаква подписването на договора между Общината и МРРБ.

Доволен съм, че в диалог успяхме да убедим общинския кмет да пренареди своите приоритети в инвестиционната програма и капиталовите разходи и да стартира този процес. Мога да гледам спокойно драгановчани в очите. Дори и само това да бе резултат от работата ми – удовлетворен съм. Винаги съм казвал, че съм готов да партнирам с всеки кмет, който има нужда от съдействие, независимо от политическите различия, да съм партньор за всички добри идеи на местната власт, каза Димитър Николов. Сподели и свой водещ принцип  - в селата не живеят втора категория хора.

Няма да допусна да има разделение между градове и села, не бива да делим хората. Затова трябва да запазим диалога си. Няма компромис, който да не може да бъде направен в името на хората, сподели още Николов.


Ключови думи
Димитър Николов безводие Драганово Иван кишев
Последни
Седмицата
Анкета