Събота, 12 Oct 2024
            
Горна Оряховица Избори 27 октомври 2024 г. Икономика

Димитър Николов отново пита министъра на транспорта за Летище Горна Оряховица

  07.10.2024 12:17
Димитър Николов отново пита министъра на транспорта за Летище Горна Оряховица

Актуална информация в какъв обем са изпълнени инвестиционните ангажименти на концесионера и съществуват ли предпоставки да бъде прекратен концесионният договор за управление на Гражданското летище в Горна Оряховица иска от Министерството на транспорта и съобщенията и министър Красимира Стоянова народният представител Димитър Николов. Въпросът на Николов е провокиран от стратегическото значение на Летището за развитието и икономическия растеж на регион Велико Търново, като Красимира Стоянова е третият ресорен министър, към който народният представител отправя парламентарен въпрос по темата. Гражданското летище в Горна Оряховица е с повече от стогодишна история. От 2016 г. е отдадено на концесия за срок от 35 години на „Гражданско летище Горна Оряховица”. В поредица медийни публикации се твърди, че компанията концесионер е свързана с печално известния бизнесмен Румен Гайтански – Вълка, посочва Димитър Николов.

Николов припомня, че със свое решение от септември т. г. ОбС дава мандат на кмета на Горна Оряховица да преговаря със заинтересовани страни за създаване на сдружение за развитие на Летище Горна Оряховица.

Информацията относно развитието и изпълнението на ангажиментите по концесионния договор е от висок обществен интерес, тъй като с този обект са свързани очакванията за икономически подем на областта и региона, казва още народният представител.


Ключови думи
Димитър Николов Летище Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета