Сряда, 23 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г.

Генерал Володя Цветанов подкрепи Мариана Бояджиева и листата на „БСП - Обединена левица“

  23.10.2024 09:52
Генерал Володя Цветанов подкрепи Мариана Бояджиева и листата на „БСП - Обединена левица“

Генерал-майор Володя Цветанов - бивш началник на щаба на Военновъздушните сили и бивш главен инспектор на Министерство на отбраната, подкрепи във Велико Търново водачът на листата на „БСП – Обединена левица“ Мариана Бояджиева и кандидатите за народни представители.

Той пристигна в старата столица, за да се включи в предизборна среща със запасното войнство във Велико Търново. Той изрази увереност, че предложените от социалистите 100 мерки за ускорено развитие на страната са гарант за националната сигурност. Той изнесе и тревожно данни за състоянието на родната армия, включително за поръчаните самолети F16.

„За съжаление армията ни е от 25000 души, като прибавим и недокомплекта, то в момента има не повече от 20 000 души. Можем да си представим какво би се случило ако възникне конфликт. Националната сигурност е като във футбола - всички разбират, но нещата не са много прости.  Много офицери имаше през годините в Народното събрание, но никой не каза истината. Самолета, който купихме,  това е самолет, който съм изучавал като курсант още 70-те години. С морално остаряла техника няма как да има модернизация. Тези самолети до никъде не стигат. Да се надяваме на НАТО е несериозно, при условие, че една акция на НАТО се планира 6 месеца предварително, няма кой да ни пази, ако ние не се пазим сами. Армията ни в момента е по-зле от тази на Украйна в началото на войната. Ако няма кой да защитава небето ни, тези долу са пушечно месо“, сподели генерал Цветанов. Той изрази тъга по някогашната боеспособност на въоръжените сили в България.

Думите му бяха подкрепени и от  кандидатите за народни представители в лицето на водача Мариана Бояджиева, Марин Богомилов и проф. Севдалина Димитрова, които се включиха в дискусията за националната сигурност на страната.

„БСП - Обединена левица“ е с номер 28 в бюлетината!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
Генерал-майор Володя Цветанов БСП - Обединена левица