Неделя, 27 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г.

Мариана Бояджиева, водач на листата на „БСП – Обединена Левица”: Време е за решения, време е за победа

  24.10.2024 21:53
Мариана Бояджиева, водач на листата на „БСП – Обединена Левица”: Време е за решения, време е за победа

С възгласи „Победа!” и апел за масово гласуване „БСП – Обединена Левица” закри предизборната си кампания във Велико Търново. Залата на читалище „Искра” се препълни с хора, дошли да пожелаят успех на листата с №28 в бюлетината. И да заявят категоричното си желание за промяна в държавата.

Пред тях застанаха кандидатите на коалицията в IV МИР с водач Мариана Бояджиева.

Започнахме кампанията от знаково за лявата идея място – пред паметника на Никола Габровски и Димитър Благоев. Изминахме дълъг път през последния месец. Чухме мнението на хората за нашата програма „100 решения за ускорено развитие на България”, тревогите им, предложенията. Това ни направи богати със сила и увереност в делото, с което сме се заели, обобщи Мариана Бояджиева предизборната кампания на коалицията в област Велико Търново.

Създадохме коалицията „БСП – Обединена левица”, за да бъдем по-силни, за да бъдем истинска лява алтернатива на дясното управление, на което се нагледахме през последните 12 г. Вярвам, че нашата коалиция ще покаже, че е жизнена, защото предлага политика, подкрепяна от избирателите. Готови сме и искаме да променим българската държава, продължи Бояджиева.

Водачът на листата посочи някои от приоритетите в програмата на „БСП – Обединена Левица”. В сферата на здравеопазването например коалицията предлага държавните и общинските болници да престанат да бъдат търговски дружества, да има безплатни лекарства по рецепта за децата до 16 г. и за възрастните над 75 г. и т. н. Мариана Бояджиева припомни, че първите общини, в които детските ясли и градини станаха безплатни, бяха именно управлявани от представители на БСП. Бояджиева посочи още една идея на БСП, по-късно приета на национално ниво - безплатните учебници.

Това, което предлагаме, е напълно възможно да се реализира, смятат кандидатите на „БСП – Обединена левица”.

Коалицията предлага увеличение на еднократната помощ за първо дете на 5 хил. лв. и на 10 хил. лв. за второ и трето дете, държавата да предприеме мерки за ниско лихвени кредити за младите семейства, които да им се отпускат за строителство или купуване на основно жилище. И още – увеличаване на минималната работна заплата на 1270 лв., справедливо увеличение на пенсиите, свързано с твърд процент, върху който да се прибавя сумата по т. нар. швейцарско правило и др.

Добри са предложенията ни, но за да се случат, трябва да гласуваме. Затова се обръщам към вас да подкрепите нашите кандидати. Разговаряйте с вашите приятели, с вашите семейства. Защото купеният вот може да бъде победен само с гласуване на повече хора. За да няма народни представители, които да влизат през задния вход в Парламента и които да изпълняват чужда воля. Заедно сме силни, обърна се Бояджиева към съмишлениците на „БСП – Обединена Левица”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!            


Ключови думи
Мариана Бояджиева БСП - Обединена Левица
Последни
Седмицата
Анкета