Сряда, 23 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г.

Мариана Бояджиева в Златарица: ДДС на лекарствата трябва да бъде намален до 9%

  21.10.2024 12:06
Мариана Бояджиева в Златарица: ДДС на лекарствата трябва да бъде намален до 9%

ДДС на лекарствата трябва да бъде намален до 9%, за да паднат цените в аптеките, заяви пред избиратели в Златарица водачът на листата на „БСП - Обединена левица“ Мариана Бояджиева. Тя представи силната социална политика на коалицията и изрази увереност, че след изборите тя ще бъде реализирана.

„Дълго време няма редовно правителство, няма подобаваща грижа за доходите, Общините са недоволни, че се спират проекти. Здравеопазването за нас ще бъде приоритет. Ще отделим повече средства за профилактика, за да се откриват навреме различни заболявания. Знаете, че в конституцията пише, че здравеопазването трябва да е достъпно за всеки, но реално не е така.  Има много населени места, в които няма аптека, затова ние предлагаме да има мобилни, които по график да обслужват населението. Освен това ДДС за лекарствата трябва да падне до 9 %“, обърна се към присъстващите Мариана Бояджиева.

На срещата в Златарица присъства и кметът Петър Ганев, а Бояджиева припомни, че именно от кметовете на БСП са тръгнали много полезни начинания като безплатните детски градини и ясли. Именно тази политика след това беше възприета и от правителството с участието на социалистите и вече в цялата страна родителите не заплащат в детските заведения.

Заради тежкият проблем с демографската криза в България Мариана Бояджиева беше категорична, че държавата трябва да има силна социална политика, насочена към младите. В тази връзка тя посочи, че от „БСП- Обединена левица“ планират еднократните добавки за ученици от 1-ви до 4-ти клас да бъдат разширени и за по-големите ученици до 7-ми клас да получават по 350 лв.

Освен това тя сподели, че социалистите предлагат нисколихвени жилищни кредити за млади семейства, които ще могат да се сдобият със свой дом по-лесно, вместо да задлъжняват на банките с десетилетия.

„Възмутена съм от експертите, които обясняват, че доходите много са скочили и трябва да вървят надолу. Не бива да спира политиката по отношение на увеличаване на доходите“, категорична беше Мариана Бояджиева.

Не срещата в Златарица присъстваха и кандидатите за народни представители от листата Георги Филипов, проф. Севдалина Димитрова и Марио Иванов. Всички те и водачът бяха посрещнати от прочутия златаришки оркестър „Репортери“, които пожелаха успех на листата с номер 28.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
БСП - Обединена Левица Мариана Бояджиева социална политика