Сряда, 16 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Първокласници от СУ „Георги Измирлиев“ гостуваха на кмета на Горна Оряховица

  16.10.2024 15:07
Първокласници от СУ „Георги Измирлиев“ гостуваха на кмета на Горна Оряховица

Децата от 1.б клас на СУ „Георги Измирлиев“ посетиха сградата на общинската администрация в Горна Оряховица. В рамките на занятията по родинознание учениците опознават околната среда, включително с посещения на различни обекти.

Част от важните обществени сгради е тази на Общината. На гости там ги заведоха тяхната класна Лидия Блажева и вторият им учител Стефка Кирилова.
Децата имаха възможност да разгледат някои от работните кабинети в сградата. Проявиха интерес към някогашните горнооряховски кметове и почетните граждани, чиито портрети са окачени в коридорите.
Вълнуваща част от посещението им се оказа непланираната среща с кмета Николай Рашков. Той покани малките ученици в кабинета си, където те прекараха повече от половин час с него. Множество предположения за това, какво работи кметът, направиха децата. Че гражданите са неговият работодател и колко хубава украса ще има в Горна Оряховица по Коледа, научиха те по време на разговора си него.
Кметът Рашков и заместникът му Петя Иванова пожелаха на малките си гости винаги да бъдат любознателни, да обичат своя град, да учат много и много да се веселят.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев Николай Рашков