Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Още три споразумения за финансирането на инфраструктурни проекти на Общината подписа кметът на Горна Оряховица Николай Рашков

  27.09.2024 14:56
Още три споразумения за финансирането на инфраструктурни проекти на Общината подписа кметът на Горна Оряховица Николай Рашков

В четвъртък кметът Николай Рашков подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството още три споразумения за инфраструктурни проекти на Община Горна Оряховица, финансирани от тазгодишния държавен бюджет чрез Инвестиционна програма за общините. Одобрените горнооряховските обекти по нея са общо 12, а първоначално предвидените за тях средства бяха 30 млн. лв. След искане от страна на общинското ръководство за промяна и включване на първия етап от проекта за подмяна на водопровода на с. Драганово, общият размер на средствата за Горна Оряховица вече е над 34,8 млн. лв.
Тези средства ще бъдат инвестирани до 2026 година, до края на която Общината трябва да приключи работа по въпросните обекти.
Подписано беше споразумение за основен ремонт на ул. „Съединение“ в Горна Оряховица — водопровод, канализация, отводняване, улично осветление и пътна част.
Друго от новите споразумения се отнася за изграждането на водопровод, канализация, отводняване и улично осветление по горнооряховските улици „П. Цвикев“, „Младост“ и „П. Славейков“, за където вече има договорено финансиране на предвидения основен ремонт.
Също в четвъртък бе подписано споразумение за основен ремонт на улица, водопровод, канализация, отводняване, улично осветление и пътна част на ул. „Антон Страшимиров“.
С това договорите за финансирането на проекти на Община Горна Оряховица са вече 11. Стойността им е над 27.1 млн. Очаква се споразумение с МРРБ и по проекта за рехабилитация на водопреносната мрежа в Драганово. Това ще се случи, след като поисканите от Община Горна Оряховица и одобрени от НС промени, бъдат обнародвани в Държавен вестник.
Сред останалите обекти, одобрени за финансиране в бюджета за 2024 година е основен ремонт на последния участък от общинския път Сушица – Драганово – Стрелец, на участъка от края на Стрелец до началото на с. Паисий. Основни ремонти на отсечка от пътя Горски долен Тръмбеш – Върбица и на пътя Полски Тръмбеш – Велико Търново – Крушето, в участъка към село Никюп.
С осигуреното финансиране предстои и основен ремонт на улиците „Васил Априлов“, „Мано Тодоров“, „Пирот“ и „Христо Смирненски“ в Горна Оряховица, включително с нови тротоари, бордюри и шахти. Изграждане на водопровод, канализация, отводняване, ново осветление и основен ремонт на пътна част по ключовата за града ул. „Цар Освободител“.


Ключови думи
Николай Рашков МРРБ
Последни
Седмицата
Анкета