Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

В детската градина в Поликраище спортуваха с истински легенди

  27.09.2024 17:59
В детската градина в Поликраище спортуваха с истински легенди

С истински спортни легенди и актуални български шампиони тренираха днес децата от детската градина „Димитър Генков” в Поликраище. Олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова, бронзовият медалист от САЩ 1994 г. Бончо Генчев, Лако Лаков – човекът, който знае как да направи от един борец шампион, бяха само малка част от гостите, които посрещнаха хлапетата в горнооряховското село. Срещата се проведе в рамките на инициативата Европейски ден на спорта.

От Димитър Димитров и Цветанка Димитрова децата взеха първите си уроци по стрелба с лък. От шесткратния републикански шампион по хвърляне на диск Деян Гемижев пък научиха как трябва да се слуша един тренер. Да запалят хлапетата по спорта в ДГ „Димитър Генков” дойдоха също Янислав Цачев, Иван Аврамов, Цв. Петров, Зейди Бейдер от футболния „Локомотив” с президент Владимир Русев. За срещата между няколко поколения спортисти бяха още председателят на ОбС в горна Оряховица Огнян Стоянов и кметът на Поликраище Цветомила Кьосева.

Европейският ден на спорта в учебните заведения е международна инициатива, промотираща нуждата от повече активно време за децата. Чрез езика на спорта децата лесно ще научат принципите за устойчив начин на живот и ще придобият важни навици.

Европейският ден на спорта се организира от сдружение „Бъди активен”.

Нашите деца са най-щастливите в областта, разказва екипът на детската градина.

За още усмивки допринесоха и подаръците, които потенциалните бъдещи шампиони получиха.


Ключови думи
Европейски ден на спорта детска градина Поликраище
Последни
Седмицата
Анкета