Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Избори 27 октомври 2024 г. Политика

ВМРО няма да участва в изборите и призова да се задраскат всички в хартиената бюлетина

  26.09.2024 09:59
ВМРО няма да участва в изборите и призова да се задраскат всички в хартиената бюлетина

ВМРО се регистрира в ЦИК, но не регистрира листи в районните комисии. Това изважда воеводите от изборите. Мотивите на партията за това решение обяснява общинският лидер на „воеводите” в Горна Оряховица Кирил Кирилов.

„На 27 октомври 2024 г. ще бъдат проведени поредните предсрочни парламентарни избори – седми за последните три години. Избори, които изтощиха българите и не доведоха до нищо. Дори направиха живота на хората по-труден. Минахме през поредица от служебни правителства, през отвратителни сглобки, през абсурдни конюнктурни промени в Конституцията. И всичко това, за да се задържат във властта хора, които обществото от години ненавижда. Всички тези неща доведоха до безпрецедентен в новата ни история срив на общественото доверие в институциите и до невиждано ниска избирателна активност. На практика купеният и корпоративният вот определят резултатите. А когато отвратените не гласуват, управляват отвратителните.

През последните месеци виждаме освен разграждане на държавността и разпад на политическата система - огромен отлив на гласове от доскоро първите, а вече втори – ПП-ДБ, отлив от „Възраждане”, разпад на противоконституционния олигархичен кръг ДПС, разпад на БСП, електорален отлив от формално първата политическа сила ГЕРБ. На политическата сцена изгряваха и угасваха политически „звезди“ изключително бързо. Номерацията на парламентите се върти по-бързо и от електромер в студен зимен ден.

На този фон е необходимо ВМРО да стои стабилно. Лесно е да се подхлъзнем по линията на популизма. Да обещаем и невъзможното, за да се докопаме за кратко до някакъв успех. Можехме да обещаем македонски космонавт или спиране на ваксините, излизане от ЕС и/или НАТО, да обещаем да живеем като в Канада, или да съборим сараите на Доган. ВМРО обаче е на 130 години. Не можем да излъжем или да се коалираме с някой, с когото нямаме нищо общо, за да влезем веднъж за 3-4 месеца и да загубим за пореден път доверието на нашите избиратели. Затова се опитвахме да създадем алтернатива. Да изградим силно обединение на нормалността. С личности, политически и граждански организации. Да предложим на нашето общество дългосрочна алтернатива на корупцията, мафията, политическо-олигархичните кръгове. За съжаление по едни или други причини – личностни, конюнктурни - това не бе разбрано

На този етап смятаме, че избирателният процес е тотално компрометиран и спокойно можем да кажем още преди да е започнала кампанията, че това ще са изборите с най-много открадни гласове в полза на две или три формации със стабилно присъствие в изборната администрация и „Информационно обслужване“. Мачът е уреден още преди да е започнал.

Това не означава да си стоим вкъщи и да почиваме! Призоваваме хората да отидат до урните, да гласуват с хартиена бюлетина и на нея да зачеркнат всички в знак на протест срещу системата на манипулирани избори и неспособните политически партии, които разгромиха държавата, предадоха националните интереси и вгорчиха живота на българите”.

Кирил Кирилов,

Председател на Общинската организация на ВМРО в Горна Оряховица


Ключови думи
ВМРО избори Горна Оряховица