Събота, 28 Сеп 2024
            
Велико Търново Избори 27 октомври 2024 г.

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в знаковия Преображенски манастир

  27.09.2024 17:06
ГЕРБ-СДС откри кампанията си в знаковия Преображенски манастир

С благословията на отец Георги – игумен на Преображенския манастир „Свето Преображение Господне“ до Велико Търново, коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в старопрестолния град и областта. Водачът на листата за Старата столица и региона проф. д-р Костадин Ангелов, кандидатите за народни представители от коалицията, кметът Даниел Панов, съмишленици и симпатизанти отправиха молитва за здраве и по-добри дни пред България.

Проф. д-р Костадин Ангелов подчерта: „Целта пред ГЕРБ-СДС е не просто да спечелим поредните избори, а да съставим стабилно правителство. За да спрем превръщането на държавата от република с парламентарно управление в република с елементарно управление“.

Здравеопазване, образование и здрави деца, строителство, модернизация на градовете, селата и регионите, опазване на семейните ценности са приоритетите на ГЕРБ-СДС и за Велико Търново, и за България.

„Всеки жител на Великотърновска област да има бърз достъп до здравеопазване е основната ни цел. Променихме няколко закона, за да гарантираме това чрез мобилните лекарски екипи и телемедицината. С усилената работа на Община Велико Търново, за Комплексния онкологичен център в Старата столица ще бъде закупен съвременен петскенер. Още много неща можем да направим, както вече сме доказали, но за да постигнем приоритетите, ни е нужна подкрепата на всеки български гражданин. Призовавам всеки жител на Велико Търново и областта да излезе да гласува, за да се случи всяко едно нещо, което той иска от държавата“, коментира водачът на листата.

Победа на ГЕРБ-СДС с номер 18 на 27 октомври, за да се състави управление, което да върне сигурността и стабилността в България, категорични бяха проф. Ангелов, Росица Димитрова, Димитър Николов, д-р Ивелина Гецова и Илиян Венков от листата.

Още от Средновековието Преображенският манастир е сред най-сакралните места край Велико Търново. Върху стените на манастирския храм е изографисано „Колелото на живота“ от Захари Зограф – символ на вечния цикъл на съществуването и избора между духовното и материалното. Благодарение на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов уникалните фрески в църквата, свидетелстващи за изяществото на българското възрожденско и църковно изкуство, вече са почти изцяло реставрирани.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
ГЕРБ-СДС кампания
Последни
Седмицата
Анкета