Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Дениз Ахмедов и Илиян Ангелов спечелиха златни медали на плажна борба в Шкорпиловци

  28.08.2024 10:10
Дениз Ахмедов и Илиян Ангелов спечелиха златни медали на плажна борба в Шкорпиловци

Два златни медала спечелиха състезатели на „Локомотив” (Горна Оряховица) от турнир по плажна борба в Шкорпиловци.

Десетото издание на турнира събра на плажа на курортния комплекс близо 100 състезатели на 17 отбора. „Локо” участва с двама борци във възраст момчета и двамата спечелиха златните медали в своите категории. В плажната борба правилата са малко по-различни и победата е за този, който първи направи 3 точки.

В кат. 52 кг Дениз Ахмедов започна с победа 3:1 точки над Али Севдалинов от Долни чифлик. След това „локомотивецът” се наложи с 3:0 над Никола Георгиев от Българево. В третата си среща Дениз отново беше безапелационен за победа с 3:0 над Георги Мърков от „Левски”, въпреки че съперникът му бе подкрепян от прочутия си дядо – олимпийския, световен и европейски шампион Георги Мърков.

Илиян Ангелов не даде точка в своите две срещи в кат. 54 кг и също грабна златния медал. Той се наложи с по 3:0 над Асен Асенов от Плевен и Николай Станчев от „Викинг” (Варна).

Много съм доволен от момчетата, които в този ранен етап от подготовката показват увереност, огромно желание за победа и тактическа зрялост. Плажната борба е още слабо позната в България, но много популярна по света и ще бъде част от програмата на Младежката олимпиада след две години. Надявам се, че нашите състезатели ще трупат още успехи, а защо не и да намерят място на олимпийските игри, коментира треньорът им Николай Ганев.


Ключови думи
плажна борба Локомотив Горна Оряховица