Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

В СУ „Вичо Грънчаров“ учиха най-малките на безопасно движение в градска среда

  19.09.2024 12:44
В СУ „Вичо Грънчаров“ учиха най-малките на безопасно движение в градска среда

Беседа и игри на тема „Движа се безопасно в градска среда“ бяха проведени днес в СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица. Обхванати бяха най-малките ученици – от I до IV клас, като инициативата се реализира със съдействието на „Пътна полиция“ към Районното управление на МВР в Горна Оряховица. По покана на училището, негови гости бяха старши инспектор Георги Георгиев – началник група „Пътен контрол“ към горнооряховското РУ и инспектор Любомир Белчев.

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). Тази година 18 септември бе определен за Ден без загинали на пътя.

Във връзка с инициативата, СУ „Вичо Грънчаров“ организира обучение на тема „Безопасност на движението по пътя“. Тя бе представена вчера от дванадесетокласниците на най-малките ученици - първокласниците и техните родители. По атрактивен начин бяха обяснени основните правила, знаци и сигнали за пешеходците за безопасно придвижване от дома до училище.

Големите ученици поставиха задача на дребосъчетата да приложат наученото в организирания днес тренинг. И каките и батковците вчера, и пътните полицаи днес посъветваха децата да слушат съветите на родителите и учителите, да бъдат внимателни като пешеходци и толерантни към водачите на МПС.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров