Сряда, 18 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Сбогом, Вася! Драганово загуби един будител и пазител на паметта

  13.08.2024 19:51
Сбогом, Вася! Драганово загуби един будител и пазител на паметта

Съвсем без време и толкова рано ни напусна Вася Караатанасова - човекът-читалище, пазител на паметта, истински будител – символ за културата и духовността в Драганово.

След месеци борба с болестта, в които тя не позволи никой да разбере, че води такава съдбовна битка, Вася се раздели със земния живот тази сутрин. До последно тя работеше за своето Читалище – НЧ „Съединение 1888“, на което беше секретар и на което посвети близо 40 години.

Почти целият живот на Вася, родена през април 1960 г., е свързан с читалищната дейност, но и с опазване на духовността, историята и традициите на Драганово. Тя беше паметта, съвестта и енергията на селото. Създаде и Празника на градинаря, който в нейна памет ще бъде още по-значим тази година. Ще съхраним това, което тя направи за нашето село, обещават драгановчани, за които Вася работеше буквално до последния си ден.

Трудно е да се повярва, че толкова жизнен и значим човек просто е приключил с нас. Оставя толкова голяма празнота. Дано Драганово има късмет и намери наследници, които да заемат мястото й.

Вася беше от сърцатите хора, за които е трудно да кажеш „няма ги“. Ще я помним! С благодарност, че сме се срещнали.

Светъл да е пътят ти, Вася! Съболезнования на всички, които скърбят!

Сбогуването с Вася Караатанасова ще е на големия християнски празник Успение Богородично. Опелото е от 10:30 часа в храма „Св. Пророк Илия“ в Драганово.


Ключови думи
Вася Караатанасова Драганово
Последни
Седмицата
Анкета