Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Общество Свищов

В Свищов популяризират електронното здравно досие и приложението „eЗдраве“

  17.09.2024 15:11
В Свищов популяризират електронното здравно досие и приложението „eЗдраве“

За популяризиране на електронното здравно досие и приложението „eЗдраве",  РЗИ – Велико Търново организира съвместно с „Информационно обслужване" АД – Велико Търново информационни акции с изнесени работни места за сдвояване с мобилно устройство. На 18 септември акцията ще се проведе в Свищов - от 10:00 ч. до 16:00 ч. пред сградата на Общината.

Всеки гражданин, който не притежава електронен подпис и желае да активира на мобилно устройство (смартфон или таблет) електронното си здравно досие, може да направи това в Центъра за административно обслужване на РЗИ - Велико Търново, на партерния етаж в сградата на ул. „Никола Габровски" №23. Мобилното приложение предоставя възможност за проследяване на данните за извършени прегледи, изследвания, хоспитализации и всички здравни записи за лицето, активирало „eЗдраве" и неговите ненавършили пълнолетие деца.

За успешно сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство гражданите следва да представят лична карта; разполагат с активна електронна поща; притежават смартфон (без марка Нuawei) с включен мобилен интернет; са инсталирали мобилното приложение „еЗдраве" от Google Play или App Store.

Услугата се предоставя единствено лично и на пълнолетни лица. Електронните здравни досиета на деца до 18 години се достъпват през „eЗдраве" на родителите им.


Ключови думи
еЗдраве електронно здравно досие