Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Младите актьори Велина Колева и Игнат Дълбоков са част от драматичния състав на великотърновския театър

  17.09.2024 13:45
Младите актьори Велина Колева и Игнат Дълбоков са част от драматичния състав на великотърновския театър

Младите актьорите Велина Колева и Игнат Дълбоков са новите попълнения в драматичния състав на Музикално-драматичния театър «Константин Кисимов» във Велико Търново. Двамата са възпитаници на Театралния колеж «Любен Гройс», където завършват «Актьорско майсторство за драматичен театър». Въпреки че са едва в началото на своя творчески път, те вече имат изяви на театралната и филмова сцена.

Велина Колева е от Благоевград и очаква с вълнение своя дебют на великотърновска сцена. Дипломира се през 2021 г. в класа на Малин Кръстев с асистенти Герасим Георгиев – Геро и Весела Бабинова. Тя участва в спектаклите «Езоп» под режисурата на Гълъб Бочуков, «Ирония на съдбата» на режисьора Надя Асенова, Театрална лаборатория по «Тортила Флет» от Джон Стайнбек с режисьор Нина Димитрова и др. Има роли в няколко късометражни филма, снима се и в музикални клипове. Последното кинопредизвикателство за нея е участието във филма «Пандора», сниман в Испания. В свободното си време младата актриса пише стихове.

Игнат Дълбоков е от Велико Търново и е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия «Ангел Попов». Учил е психология в Нов български университет, а тази година се дипломира в Театралния колеж «Любен Гройс» в класа на Калин Сърменов с асистенти Явор Борисов и Красимир Куцупаров. Неговият дебют на голямата сцена е в спектакъла «Оскар» от Клод Мание, поставен от режисьора Венцислав Асенов в Сатиричен театър «Алеко Константинов» в София. През лятото младият актьор дебютира в състава на МДТ «Константин Кисимов» в образа на Бай Мильо Фотографина от спектакъла «Не сме от тях» по разказите на Чудомир.

Своя творчески талант освен на театралната сцена, Игнат изразява и върху белия лист. Той пише поезия и рисува, а като ученик дори е печелил национални награди за картините си. В свободното си време актьорът обича да танцува кизомба и да играе шах.

Снимки – личен архив


Ключови думи
Велина Колева и Игнат Дълбоков МДТ