Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Павликени Спорт

Започва ремонт и реконструкция на лекоатлетическа писта на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени

  08.08.2024 16:04
Започва ремонт и реконструкция на лекоатлетическа писта на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени

Започва ремонт и реконструкция на лекоатлетическа писта на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени. Официален старт на строителните работи на обекта дадоха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов,  управителят на строителната фирма Пламен Трифонов и председателят на Клуб по лека атлетика „Йордан Петров – Графа“ Мая Илиева.

Проектът за ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Ганчо Панов“ предвижда подмяна на сегашната настилка от шамот, която е компрометирана и е без отводняване. На кръговата лекоатлетическа писта ще бъдат изградени четири коридора, всеки от които с широчина 1,22 м, като настилката ще е система от синтетична настилка с дебелина 13 мм, положена върху асфалтова основа. На пистата ще бъде изградена отводнителна система, която да осигурява отвеждането на дъждовна вода.

Общата стойност на проекта е 1 305 900 лв. с ДДС, от които  1 274 110 лв. е финансирането от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. по Инвестиционната програма за общински проекти от държавния бюджет за 2024 г. чрез Министерство на регионалното развитие и благоустройството, а 31 790 лв. са от бюджета на Община Павликени.

Срокът за изпълнение на дейностите е до края на 2026 година.

С реализирането на предвидените дейности ще бъдат създадени оптимални условия за системни занимания със спорт и възможности за спортни изяви. Лекоатлетическата писта ще се превърне в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на тренировки за състезателите по лека атлетика и за гражданите.

„Това е инвестиция в бъдещето на нашите деца, на младите спортисти и в нашия общ здрав и силен дух. Проектът ще ни позволи да имаме модерна и комфортна лекоатлетическа писта, която отговаря на всички изисквания за провеждането на тренировки и състезания. Тази реконструкция е резултат от общите ни усилия и желание да видим нашия град като място, където спортът и активният начин на живот са на първо място“, каза в словото си кметът инж. Манолов. „Вярвам, че с обновяването на тази писта, ние ще предоставим на нашите млади спортисти възможността да имат по-големи мечти и да се стремят към по-високи цели. Всички те могат да се вдъхновят от постиженията на лекоатлета Йордан Петров – Графа. И съм убеден, че в един много скорошен ден Павликени ще има нови знаменити победи в леката атлетика“, каза още той.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Арете Строй“ ЕООД - София с управител Пламен Трифонов. Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Ведипема“ ЕООД  - София с управител Димитър Димитров. Техническият проект е изготвен от фирма „План Консепт“ ЕООД - София с управител Младен Христов. Фирмата ще осъществява и авторския надзор по време на строителството.

Цялостна реконструкция на лекоатлетическата писта е поредният етап от преобразяването на градския стадион „Ганчо Панов“ в Павликени. То започна през 2015 г., когато бяха извършени сериозни строителни работи – преотливане на трибуните с нови 3500 седалки, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. През 2023 г. беше изградено многофункционално игрище за баскетбол и волейбол, сектор за троен и дълъг скок. Постоянни грижи се полагат и за футболния терен.

 

 


Ключови думи
лекоатлетическа писта Павликени