Неделя, 08 Сеп 2024
            
Общество Павликени

Отиде си бившият кмет на Павликени Ангел Генов

  23.07.2024 15:58
Отиде си бившият кмет на Павликени Ангел Генов

Човек с изключителни заслуги към Павликени е починал вчера. Скръбната вест съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов:

„С дълбока тъга съобщавам, че вчера ни напусна бившият кмет на община Павликени Ангел Генов. Той беше човек с изключителни заслуги към нашата общност и остави неизличима следа в историята на града.

Инж. Ангел Генов е роден на 29 октомври 1948 г. Завършил е висше образование в Машинно-електротехнически институт – София. Работил като инженер – ръководител направление, главен конструктор. Бивш кмет на община Павликени в периода 2007 – 2011 г. Женен, с две дъщери и една внучка.

Неговият живот беше посветен на благополучието на гражданите на Павликени. Като кмет, той бе известен със своята честност, справедливост и неуморим стремеж към подобряване на условията за живот. Той беше близо до хората - винаги готов да изслуша, да разбере и да помогне.

Той беше човек на принципите и идеалите, които винаги поставяше доброто на другите на първо място. Неговата памет ще живее чрез многобройните проекти и инициативи, които той реализира, и чрез хората, на които е помогнал.

В този тежък момент изразявам своите съболезнования към неговото семейство и близки. Нека намерят утеха в спомена за неговия живот и приноса му за Павликени. Нашата община загуби един изключителен човек, но споменът за него ще остане жив в сърцата ни завинаги.

Поклон пред светлата му памет!“.


Ключови думи
Ангел Генов кмет Павликени