Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Юношите на ХК „Локомотив” станаха втори на международен турнир в Гоце Делчев

  16.09.2024 14:13
Юношите на ХК „Локомотив” станаха втори на международен турнир в Гоце Делчев

В заключителната фаза от подготовката си навлизат всички отбори на ХК „Локомотив”. През изминалият уикенд младежите до 19 г. взеха участие в силен международен турнир в Гоце Делчев с участието на отбори от Македония и Румъния. След изиграните мачове младите „железничари” заеха второ място, след загуба на финала от „Аватар” Брашов, Румъния.

„Благодарни сме за поканата и добрата организация от страна на „Пирин-64”. Това бяха много важни мачове за нас. Играхме с набор 2008 г. Момчетата успяха равностойно да се противопоставят на батковците. В такива мачове отбора израства и трупа опит, който ще ни е нужен в предстоящия сезон”, заяви старши треньорът Йордан Димитров.

Кристиян Стратиев от „Локомотив” беше определен за най-добър вратар на турнира.

„Локо”: Кристиян Стратиев, Християн Колев, Даниел Генин, Стефан Георгиев, Никола Стоянов, Златомир Колев, Мартин Костадинов, Габриел Маринов, Пламен Катрев, Георги Василев, Иво Иванов, Велизар Драганчев, Михаил Тодоров, Константин Бакалов.

Девойките до 16 г. пътуваха до Сливница за участие в международния турнир за „Купата на кмета”. Домакините бяха поканили и два отбора от Сърбия. Момичетата на „Локомотив” останаха на четвърто място.

„Много силен турнир и много добра организация, благодаря на домакините! През тази година девойките за първи път ще се състезават в тази възраст. Всеки мач ни носи опит и самочувствие. Вярвам, че до началото на сезона ще изградим боеспособен състав”, коментира Йонко Вутов от щаба на „Локомотив”.


Ключови думи
хандбал Локомотив Горна Оряховица