Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Михаела от ОУ „Иван Вазов“ е сред най-добрите по география в страната

  11.04.2024 14:17
Михаела от ОУ „Иван Вазов“ е сред най-добрите по география в страната

Михаела Милушева от 7 „в” клас на ОУ „Иван Вазов” е най-добрата в областта и сред 34-те финалисти на Националния кръг от олимпиадата по география и икономика, който ще се проведе от 19 до 21 април в София.

Възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“ - Горна Оряховица, за поред път демонстрираха високото ниво на подготовката си, печелейки призови места на областния кръг на олимпиадата. Седмокласничката Михаела Милушева постигна 186 точки, които й отредиха първото място сред 46 ученици, участвали в областния кръг в трета възрастова група. Постижението й е плод на усилията и всеотдайността, които показва системно през всички учебни години до този момент. Заедно с преподавателя си по география и икономика Владимир Велев продължават подготовката за Националния кръг и се надяват на достойно представяне. Успехът на Михаела бе допълнен от много силния резултат на третата в класирането на областния кръг – Цвета Иванова от 7 „а”, която събра 184 точки.

Гордост за екипа на ОУ „Иван Вазов“ бе и представянето на останалите участници в отделните възрастови групи: Михаил Чолаков, Димитър Николаев и Петър Минов от 5 „а”, Христо Гиргинов от 6 „а”, Преслава Пенева и Стефан Станчев от 6 „в”; Лора Павлова и Мирела Хаджидосева от 7 „а”, Пресиана Петрова от 7 „б”, Рая Йорданова от 7 „в”.


Ключови думи
Михаела Милушева олимпиада по география ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета